Fortælleteknik og skrivekærlighed er kilden til god content marketing

Fortællinger og budskaber, der fænger, de konverterer. Så enkelt kan det siges. For hvis de ikke fænger, så får de aldrig den opmærksomhed, der skal til for at læseren foretager den handling eller får den oplevelse af dit brand, som du har ønsket.

Derfor er strategisk indsigt koblet med fortællekompetencer afgørende, når der skal laves god content marketing, og her bruger jeg min journalistiske redskaber: Vinkling, interviewteknik, historieopbygning osv.

Når kunder kommer til mig og skal have lavet indhold, har de ofte svært ved at se, hvilke historier, der er gode, og ikke mindst hvilke historier, der er gode set udefra. Det handler nemlig om at finde den vinkel, der rammer målgruppen i forhold til deres interesser og behov. Jeg deler det ofte op i tre vinkler:

  • Smertevinklen
  • Værdivinklen
  • Brændende platform-vinklen

Derefter handler det om at skaffe den viden, der skaber den gode istorie i form af interview med kernepersoner, der kan give historien liv og fylde.

Og til sidst skal historien bygges op, så den fænger. Både øjet og hjernen. Her arbejder jeg typisk helt ned i de enkelte små ord. Hvilke skal stå først, hvilke ord giver den rigtige følelse. Det lyder nørdet – men du kan tro, det virker. Derefter bygger jeg historien op, også de helt korte – fx opdatringer til Facebook – så de vækker lysten til at læse videre. Det er en særlig faglighed, og jeg har arbejdet med den i 20 år.

Jeg har skrevet et længere indlæg om, hvor journalistikken hører hjemme ift content marketing. Det ligger på LinkedIn og hedder “Derfor kan og bør journalistiske metoder bruges til content marketing og native advertising”. Læs hele indlægget her

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *